Opis forum
Użytkownik
Rozumiem ^ ^ Na konwentach zawsze panele prowadziłyśmy od godziny do dwóch, dlatego tyle podałyśmy. Ale dostosujemy się mochiron, Ale można by do 20 minut? >.< Onegaiiii! Tu głównie chodzi o pokazanie video, a w 10 minut nie uda się nam. :<
Poza tym mam pytanko - D. Japoński jest tylko 27-go, tak? Nie obejmuje wszystkich dni BFN, ne?
Ostatnio edytowany przez Nathaniele (2011-04-21 19:45:20)
Użytkownik
Dziękidzięki :3
Dzisiaj się dowiedziałam od Yuki, że mamy zaledwie pół godziny na prezentacje Powiedziałam jej, że to trochę mało, bo już jest kilku chętnych, to stwierdziła, że jeszcze pomyśli nad tym.
A to rozpiska, ale też jeszcze nie ostateczna:
11:00 Spotkanie z Markiem Kamińskim (będzie na 100%)
12:00 Składamy origami
12:30 Prezentacje
13:00 Aikido
Aikido Yuki załatwiła z sekcją uczelnianą.
Też właśnie myślałam, że sobie prezentację daruję. Mam już ją prawie skończoną, ale może będzie inna okazja na zaprezentowanie tego tematu
Acha, i jeśli ktoś jeszcze nie słyszał, to w przyszłym tygodniu w środę po zajęciach początkujących jest spotkanie dot. tego dnia.
Użytkownik
Podsumowując: nie będzie żadnych prezentacji? Czy pół godziny? ^^
trzeba więc ostatecznie ustalić, co, kto i ile mówi.
ja mam do dyspozycji 3 tematy, które chciałabym poruszyć.
1. gesty i ich znaczenie (jeżeli dodam do tego pochodzenie gestu "V" to będzie ok. 10 min.)
2. japońskie przesądy, czyli "czego boją się japończycy?" (5 min.)
3. pałeczki - jak i dlaczego (5 min.).
bazuję na książce "Tatami kontra krzesła", na którą składają się krótkie rozdziały, akurat na 5 minut prezentacji. pierwszym tematem chciałabym się zająć osobiście, pozostałe również bardzo mnie ciekawią, ale nie chcąc zajmować innym czasu proszę o wspólną decyzję: albo zrezygnujemy z pozostałych, albo ktoś zdecyduje się by je zaprezentować. myślę, że materiały są super, coś co w bardzo ciekawy sposób określi japończyków, a nie jest czymś, na dźwięk czego ziewamy, bo słyszeliśmy to już nie raz.
ja zostaje przy yakuzie, moge odpuścic bosozoku żeby inni sie zmieścili. Obstawiam na yakuze jakieś 15 minut. To łącznie z tematami Gosi daje 35 minut. Pozostaje 25. Jacyś chętni?
Jeszcze ostatecznie co z poczęstunkiem? Herbata/ciasteczka? wychodzi na to, że jeśli przy tym zostaniemy musiałoby się odbywać w czasie pokazów lub prezentacji.
Myślę, że to 25 minut można oddać Nathaniele
Poczęstunek można zrobić w trakcie całego eventu. Np. po rozmowie Kamińskim przed salą ustawi się michę z ciasteczkami, dzbanki herbaty z kubeczkami, człowieka z rękami i będzie się chętnych częstować. Może też zrobię jakieś ulotki o matchi i innych herbatkach, żeby wiedzieli co to jest
Jeszcze jedna dziewczyna nieobecna na forum zaofiarowała się na robienie ciasteczek, więc może strasznej biedy nie będzie ;p
Co do herbaty, to trzeba ją i jakieś kubeczki pierw kupić. Ale nie mamy budżetu, a ja niestety cienko przędę ostatnio, żeby być sponsorem Czy możliwa jest jakaś zbiórka?
Np. u tego sprzedawcy http://allegro.pl/dom-herbat-herbata-zi … 07755.html kosztorys kupna przedstawia sie następująco:
Genmaicha 50g 5,99
sencha 50g 4,49
przesylka 6
suma = 16,48 zł
(porcja dla jakichś 100 osób)
Może ktoś mógłby zajrzeć jeszcze do jakiegoś sklepu z herbatami, ile to tam by kosztowało, ja w najbliższym czasie nie będę miała kiedy, bo siedzę nad pracą dyplomową od rana do wieczora...
Kubki - hurtownia/jakieś tesco - sprawdzi ktoś przy okazji?
Użytkownik
Arigatou~! Wtedy zostajemy przy Takarazuce
Jest już jakiś dokładny plan godzinny, która prezentacja będzie po której?