Opis forum
Dobry pomysł, tylko nie wiem czy się wyrobię na za dwa tygodnie, ale to też nie wszystkie prezentacje muszą być pokazane jednocześnie.
<offtop> pewnie już wszyscy słyszeli o dzisiejszym kataklizmie w Japonii http://www.polskatimes.pl/pap/378706,si … ,id,t.html Straszne, smutne i oby było jak najmniej ofiar. Jednak mieszkanie w Polsce też ma jakiej tam zalety. </offtop>
Poza tym, za 2 tyg to nie jest troche za szybko na gotowe prezentacje? BFN w maju... wystarczy ze za te 2 tyg bedą jakies konspekty, plany, zamierzona ilosc slajdów, bo niektorzy ( w tym ja ) moga sie nie wyrobić (ech... studia studia ) Mozna pozniej jeszcze raz sie spotkać i wtedy mieć gotowe
3. ciekawostki, rzeczy które zawsze chcieliście usłyszeć, a nie wiedzieliście kogo spytać (;
tytuł wymyślę później, jak będę miała zawartość prezentacji sam przyjdzie... tak myślę.
ja też od razu mówię, że za 2 tyg. raczej nie będę gotowa, może w części. muszę przewertować trochę książek.
zawsze możemy porozumiewając się przez forum obgadać prezentacje - gdy każdy wrzuci tu plan będzie można wnosić swoje objekcje, rady i propozycje. gdy przygotujemy je wszyscy już w formie multimedialnej spotkamy się i zrobimy próbę generalną.
taka moja myśl.
Mogę zmienić temat prezentacji?
Ostatnio pod wpływem pewnego anime zainteresowałam się trochę folklorem - a bardziej duchami w folklorze japońskim i myślę, że to dobry materiał na prezentację ('Co straszy w Japonii' - mam tylko nadzieję, że to się nie kojarzy z wizją wybuchu elektrowni atomowej).
Jak ktoś będzie chciał robić o religiach, to mam odrobinę materiałów na ten temat i mogłabym mu to przesłać.
Yakuza wyszła mi na jakieś 20 minut, ale można się skrócić. Trzeba ustalić ile czasu mają trwać wszystkie atrakcje i przydzielić jakoś czasowo w zależności ile np prezentacji będzie ostatecznie, na ile ma przyjść Kamieński etc. Jakieś pomysły?
Pytałam dzisiaj Yuki, jak to wygląda czasowo i na razie jeszcze nic nie wiadomo na pewno... Najprawdopodobniej zacznie się od 11:00, a Kamińskiego może w ogóle nie być...
Na pewno jesteśmy my i pokaz aikido. Nie wiem, ile pokaz aikido może trwać - z 30minut? Tu Paulina jest specjalistką.
Co do gier, to Yuki sugerowała, żeby zorganizować je przed salą (s.7 na WZIE), tam jest taki stolik i wtedy gry mogłyby odbywać się w trakcie całego eventu.
Właśnie, Diantho - jakie jest Twoje stanowisko odnośnie hanafudy? Ja się z chęcią od Ciebie nauczę jak w to grać, więc liczę że się podejmiesz się tego wyzwania I co z Kuba od go?
No a tak poza tym, to może zróbmy sobie jakieś spotkanie za jakiś czas, może bardziej integracyjne - takie nomikai w knajpie/u kogoś/w plenerze - przy okazji Ci, którzy będą już mieli prezentacje, będą mogli je zaprezentować, będziemy mogli zrobić burzę mózgów , może pojawią się jakieś nowe pomysły. Da się znać Yuki, żeby to ogłaszała też na zajęciach, aby każdy zainteresowany się dowiedział i wiedział do kogo uderzać. Czy takie coś przejdzie?
Sorry za same offtopy.
Heh specjalistką... no wiesz to akurat zależy od sekcji, aikidocy mają to do siebie że nawet na godzine moga pokaz walnac a jak Kaminskiego nie bedzie to mozemy walnac jeszcze jeden pokaz aikido tylko z mojej sekcji xD a jaki to problem?
Ci ktorzy nie zdaza przyjsc na jeden to przyjda na drugi
Hanafude jak najbardziej chce zorganizować i kto chętny to nauczyć. Sama jestem samoukiem bo cieżko znaleźć ludzi którzy są chętnie do gry w karty z kwiatkami... na konwentach sie tylko udaje i online Wystarczy stolik i można grać w dowolnym momencie. Kuba niedługo chyba zajrzy na forum więc powie sam za siebie, ale z GO nie byłoby problemu raczej.
Użytkownik
Chciałybyśmy z siostrą poprowadzić prelekcję o Takarazuce - kobiecym teatrze w Japonii. Tak na ok półotej godziny. Puściłysbyśmy też videa z przykładami wystąpień teatru, więc potrzebny by był rzutni i głośniki.
Załapiemy się? ;P
Myślę, że tak , ale nie wiem, czy na pół godziny. To zależy od tego ile będziemy mieli czasu i od długości prezentacji innych osób. Ponoć po świętach będzie w końcu wiadomo co i jak...
Rzutnik i nagłośnienie są w tej sali, ale warto by je przetestować, bo pamiętam, że jeden wykładowca miał z tym problem